18:55:51 28.03.2024
Stiri

Valeriu Munteanu este acuzat de „FURT”. Ar folosi o piesă celebră fără permisiunea compozitorului. Răspunsul candidatului PL la funcția de primar

Partide/Comunicate 02.05.2018 20:25 Vizualizări1348 Autor: Ziarul National
Valeriu Munteanu este acuzat de „FURT”. Ar folosi o piesă celebră fără permisiunea compozitorului. Răspunsul candidatului PL la funcția de primar


Candidatul Partidului Liberal la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Valeriu Munteanu, este acuzat că folosește în spotul său electoral coloana sonoră a serialului „La Piovra/Caracatiţa”, dar nu ar avea permisiunea compozitorului italian Ennio Morricone.

Potrivit publika.md, Legea privind drepturile de autor îi interzice lui Valeriu Munteanu să folosească această coloană sonoră în spotul său electoral, dacă nu există acceptul compozitorului.

Valeriu Munteanu a menționat pentru sursa citată că nu a fost necesar să semneze un contract cu autorul, deoarece piesa ar fi foarte veche și poate fi folosită fără nicio problemă.

„Totuși, legea îl contrazice: o operă este protejată chiar și după 70 de ani de la decesul autorului. De la compunerea melodiei au trecut 33 de ani, iar muzicianul de 89 de ani este în viață”, scriu cei de la publika.md.

Valeriu Munteanu a revenit la această temă într-o postare pe facebook. „Prime şi Publika TV care m-au acuzat de furt. Adevărul este următorul. Am făcut un videoclip unde am folosit ca fon muzical coloana sonoră a serialului „La Piovra/Caracatiţa”, despre mafia şi oligarhii din Italia. Am fost acuzat că nu aş fi cerut permisiunea compozitorului italian Ennio Morricone, în vârstă de 89 ani. Voi discuta cu venerabilul compozitor, care desigur că va fi încântat că lupta pe care dânsul a dus-o cu mafia în urmă cu trei decenii, prin muzica sa, este continuată şi astăzi, în alt colţ al Europei”, a scris candidatul la funcția de primar general.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md