/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Un deputat cere procuraturii informații despre activitatea Silviei Radu la Union Fenosa

02 mai 2018, ora 19:28

Amintim că, activistul Sergiu Tofilat a declarat că potrivit unui raport al ANRE, în perioada 2010 – 2013, Silvia Radu, aflându-se la conducerea Red Union Fenosa, a avut mai multe încălcări. Tofilat a acuzat-o pe Radu că aflându-se la conducerea „Gas Natural Fenosa”, Silvia Radu ar fi achitat peste o suta de milioane de lei unei companii de consultanță pe care tot ea a înființat-o. Totodată, Radu ar fi accesat un împrumut cu o dobândă de peste 14 la sută de la o companie străină, în timp ce BERD oferea bani cu dobândă de trei ori mai mică. „Red Union Fenosa a împrumutat 5 milioane de dolari de la o companie afiliată Holdingului Fenosa. La o rată Libor + 14 jumătate. Asta înseamnă majorarea cheltuielilor, reducerea profitului și dacă ai profit mai mic plătești și impozite mai mici, cu alte cuvinte asta se numește evaziune fiscală,” a menționat Tofilat.

Silvia Radu a negat acuzațiile. „Acuzațiile legate de modul în care a fost administrată Union Fenosa sunt minciuni, până și pretinsul expert a confirmat, fără să vrea asta, spunând cât de disperat este să nu ajung în funcția de primar și sugerând că face toate aceste mizerii în acest scop”, a scris Radu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram