09:37:49 24.04.2024
Stiri

Năstase este pus la ZID pentru că pretinde să fie IUBIT de presă și comentatorii politici: „S-a produs pentru a doua oară în genul delațiunii publice postmoderniste”

Politică 02.05.2018 16:30 Vizualizări1520 Autor: Ziarul National
Năstase este pus la ZID pentru că pretinde să fie IUBIT de presă și comentatorii politici: „S-a produs pentru a doua oară în genul delațiunii publice postmoderniste”


Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, este pus la zid pentru faptul că denunță presa și comentatorii politici, care au opinii critice la adresa sa.

„Andrei Năstase, platformistul înflăcărat care se pretinde candidatul comun al dreptei în alegerile locale din Chișinău, a recidivat lamentabil. S-a produs pentru a doua oară în genul delațiunii publice postmoderniste. Prima dată a pârât presa de la Chișinău la Guvernul României. Crezând însă că nu-i destul ceea ce a făcut, s-a gândit că trebuie să bată la ușa instituțiilor internaționale. Așa a ajuns Andrei Năstase să se facă de râs în toată lumea. A scris un denunț la UE, OSCE, Consiliul Europei, corpul diplomatic etc. Denunțămass-media că-l critică, că-l deranjează, că-i nedreaptă cu el și cere insistent să se ia măsuri de urgență împotriva acesteia”, scrie analistul Petru Bogatu, într-un editorial semnat pentru deschide.md.

Citește și: INTIMIDARE? Liderul PDA, Andrei Năstase, AMENINȚĂ cu JUDECATA Ziarul NAȚIONAL

În opinia lui Bogatu, liderul PDA nu este nici primul și nici ultimul politician căruia nu-i place mass-media. „Și Trump își varsă veninul adesea pe jurnaliști în postările sale de pe Twitter.Până la un punct, oamenii politici pot fi înțeleși. Presa nu-i menajează, iar ei nu au niciun motiv s-o adore. Și asta e bine. Așa funcționează o democrație normală. Trump însă nu scrie denunțuri la ONU, cerându-i să închidă New York Times. Asta face diferența între politicienii din afară și Andrei Năstase. Liderul Platformei „DA” reclamă nu știrile false, ci părerile unor comentatori despre persoana sa. Cu alte cuvinte, cere de fapt organizațiilor internaționale să reintroducă delictul de opinie”.

Acesta mai aduce un exemplu când Andrei Năstase face exces de zel. „Andrei Năstase îi reproșează, de exemplu, lui Nicolae Negru că acesta îl consideră„sculă oligarhică”. Pe Iulian Chifu îl pârăște pentru o analiză în care autorul îl caracterizează drept „cel mai urât și controversat candidat al opoziției pro-europene. Se bate pentru locul trei în Chișinău”. Delictul de opinie există doar în dictaturi de genul Iranului, Coreei de Nord, Cubei sau Birmaniei. Andrei Năstase, în necunoștință de cauză, dorește să avem și noi pacostea asta în codul penal”, a mai scris Bogatu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md