/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Cișmelele din Capitală au fost redeschise. Oamenii își vor potoli setea în zilele toride de vară

missing
02 mai 2018, ora 16:17

„Apa livrată de către Apă-Canal Chișinău este o apă de calitate și pot să o consume liniștiți plus pe timpul de vară aceste cișmele vor avea două opțiuni, trecătorii nu vor putea numai să bea apă, dar vor putea să și răcorească datorită instalațiilor pe care le au aceste cișmele”, menționează Nadejda Fotescu, purtător de cuvânt al Apă Canal Chișinău.

Furnizorul de apă roagă oamenii să aibă grijă de cișmele: „Să nu le vandalizeze așa cum s-a întâmplat anul trecut. Dacă țineți minte doar la câteva zile de la instalarea cișmelelor o bună parte din ele au fost vandalizate, iar câteva nu s-au mai putut fi reparate pentru că a fost rupt dispozitivul și robinetul”.

Oamenii spun că cișmelele sunt necesare, mai ales în zilele toride de vară.

„Cine a făcut, a făcut un lucru bun. Apa când curge curăță aerul”.

„Apa este absolut necesară pentru oameni, iar fără apă nu poți să trăiești”.

„Vine vara și oamenii au nevoie de apă”.

„Corect au făcut că le-au redeschis, doar că acolo să fie curat, altceva nimic nu dorim”.

Cele zece cişmele au fost instalate, anul trecut, în parcul Valea Morilor, în grădina publică Ştefan cel Mare și în scuarul Catedralei Mitropolitane. Instalaţiile au fost cumpărate din România, cu 6 500 de lei fiecare, iar cheltuielile au fost acoperite de întreprinderea Apă-Canal Chişinău. Cișmele cu apă potabilă sunt des întâlnite în țările europene, deoarece garantează locuitorilor accesul la apă potabilă gratuită și sunt indispensabile în zilele toride de vară. Întreprinderea urma să mai procure câteva anul acesta, însă, din cauza vandalizării, a renunțat, deocamdată, la intenție.

Reporter: Carolina Russu
Operator: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram