/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Tinerii au dreptul la educație pentru sănătate. Anual, peste 2.400 de fete rămân însărcinate neplanificat

missing
02 mai 2018, ora 10:01

În acest context, UNFPA Moldova dă start discuțiilor publice în comunități privind dreptul adolescenților la educație pentru sănătate. În 22 de localități din raioanele Orhei, Rezina, Fălești, Cahul și municipiul Chișinău vor fi desfășurate discuții publice comunitare despre dreptul adolescenților și tinerilor la educație pentru sănătate.

„Educația pentru sănătate este binevenită în ziua de astăzi. Atunci când un copil nu are de la cine afla informații corecte, părinții acestora fiind plecați peste hotare, școala rămâne a fi punctul de suport al acestui copil, iată de ce este nevoie să se pună accent pe acest subiect, chiar din clasa I”, este de părere Virginia Hioară, mama a două fete adolescente.

Începând cu luna noiembrie 2017, UNFPA și Ministerul Educației realizează prevederile unui Memorandum de colaborare, pentru a promova educația pentru sănătate în școli. În acest sens este în proces de revizuire curriculumul la Educația pentru sănătate, care va include informație adecvată vârstei, sensibilă la gen și la mediul cultural și va fi pilotat în cele 22 de localități ale proiectului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram