13:17:49 23.04.2024
Stiri

Meniu SCANDALOS într-un restaurant din Rusia: ,,Frittata Poroşenko" şi ,,friptură Obama cu ficat Merkel"

Știri 19.07.2015 17:01 Vizualizări2793 Autor: Galina Munteanu
Meniu SCANDALOS într-un restaurant din Rusia: ,,Frittata Poroşenko


Cei care trec pragul unui restaurant din sud-vestul Rusiei pot consuma mâncăruri ale căror denumiri includ nume de politicieni din întreaga lume - o iniţiativă a oamenilor de afaceri locali, pe fondul naţionalismului ce a cuprins Rusia în contextul crizei în relaţiile ei cu Occidentul, SUA şi Ucraina, relatează portalul ucrainean Glavnoe.ua.

Astfel, clienţii acestui local din Gelendjik (regiunea Krasnodar) pot alege între „friptură Obama şi ficat Merkel" sau ,,Iaţeniuk pe pat american", referiri deloc subtile la preşedintele american Barack Obama, la cancelarul german Angela Merkel şi la premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk. Totodată, clienţii pot fi serviţi cu „John Kerry cu Psaki uscate" - după numele secretarului de stat al SUA, John Kerry, şi a fostei purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, Jen Psaki - acest din urmă fel fiind compus din mânzat, ciuperci şi roşii uscate.

Nici preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, nu a fost uitat. Există un fel de mâncare compusă din roşii, ardei gras şi măsline care poartă denumirea de „Frittata Poroşenko cu Merkel şi Obama". De asemenea, clienţii pot cere „Sarkozy în chiflă franceză", după numele fostului şef al statului francez, Nicolas Sarkozy.

Însă zilele acestea, cea mai în vogă este salata cu o denumire parcă extrasă din actualitatea internaţională: „Criza greacă".
În compania liderilor occidentali a fost inclus şi ultranaţionalistul rus Vladimir Jirinovski, deputat în Duma de Stat. Printre ingredientele felului de mâncare botezat „A la Jirinovski” se regăsesc limba de vită, limba de iepure şi salată de limba mielului, toate stropite cu un sos din chefir şi suc de portocale, scrie Agerpres.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md