/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Pseudo susținătorii PSRM, aduși organizat la sărbătoarea de 1 mai. „De ce ați venit atunci? Prosta, ne „cătăim”

missing
01 mai 2018, ora 17:40

Ea se sărbătorește nu știu precis”.

Eu dacă sincer nu prea știu de unde a pornit sau mai bine zis nu știu defel”.

De ce ați venit atunci? Prosta, ne „cătăim””.

Mi s-a spus că venim aici la Chișinău și am venit”.

Toți or să facă voluntariat și oamenii care s-au adunat la această sărbătoare fac voluntariat”, a declarat Greceanîi.

Mitingul organizat de socialiști a adunat mii de oameni din toate colțurile țării. Aceștia au fost aduși organizat cu mai multe microbuze și autobuze. Manifestanții au pornit în două coloane – una de la Academia de științe și alta din regiunea Circului, ambele au fost însoțite de câte o fanfară. În fruntea coloanelor erau deputații socialiști. Am încercat să o întrebăm pe președinta partidului cât totuși a costat organizarea manifestației. Greceanîi s-a arătat iritată de întrebare.

Cât a costat orchestra? Haideți noi o să vă spunem toate cheltuielile. Orchestra putea să vină și benevol să cânte și să nu coaste nimic. Pe voi asta vă interesează? Pe voi oamenii care scandează pace, muncă, mai nu vă deranjează?- Orchestra și șoferii fac voluntariat, sau cum? – Toți or să facă voluntariat”, a declarat Zinainda Greceanîi, deputat, președinte PSRM.

La marș au venit mai mulți bătrâni care spun că sărbătoarea le amintește de tinerețea sovietică.

Era foarte frumos, eram liniștiți, eram veseli eram tineri, zădarnici”.

Sărbătoarea bunătății, lunii mai, a muncii solidarității tuturor oamenilor”.

Pace, muncă, mai”, solidaritatea muncitorilor, viață stabilă”.

Majoritatea tinerilor prezenți nu prea au știut să explice semnificația acestei sărbători.

De unde a pornit această sărbătoare, de când se sărbătorește și de ce? – Ea se sărbătorește…nu știu precis”.

Noi dorim. Astăzi este 1 mai, din acest motiv am ieșit astăzi, să ținem minte această sărbătoare, ca oamenii să nu uite că este ziua muncii”.

În susținerea socialiștilor. Dar ce legătură are ziua muncii cu socialiștii? Pentru că socialiștii în mare parte muncesc în Moldova”.

Manifestanții au fost întâmpinați de șeful statului Igor Dodon. Acesta a profitat de prezența oamenilor și a făcut campanie electorală.

Peste câteva săptămâni vom câștiga în Chișinău și la Bălți, trebuie să câștigăm, iar la sfârșitul anului vom câștiga în toată țara”, a declarat Dodon.

Schimbarea urmează să o producem noi cu dumneavoastră, noi când vom merge la alegerile parlamentare. Primul pas pentru această schimbare este „republica prezidențială”, a adăugat Greceanîi.

I-am întrebat pe manifestanți ce înțeleg ei prin sintagma „republică prezidențială”…

Dumneavoastră vă doriți o țară prezidențială? – Da. – De ce? – Păi așa”.

Dumneavoastră vă doriți o Republică prezidențială? Da. De ce? Așa vrem noi, poate o să fie mai bine. Dar ce este o Republică prezidențială? Nu pot să vă dau mai multe detalii, adică nu știu”.

Alții în general au refuzat să spună de ce au venit.

Dumneavoastră pentru ce ați venit astăzi aici? He he…pentru…

În timp ce Zinaida Greceanîi care este, oficial, președinte PSRM spune că toți au făcut voluntariat, președintele Igor Dodon, care nu este nici măcar membru PSRM, spune că toate cheltuielile, inclusiv transportarea oamenilor au fost suportate de partid. „Evident că transportul a fost achitat de partid, organizat, care va fi reflectat în darea de seamă a partidului”, a menționat Dodon.

Manifestanții au lăsat în urmă zeci de sticle goale în care au primit apă. Ziua internațională a muncii își are originile în 1886 atunci când sute de mii de oameni au protestat în SUA. Urmare a manifestațiilor de atunci aproximativ 35 de mii de muncitori au câștigat dreptul la ziua de muncă de opt ore, fără reducerea salariului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram