Coreea de Sud ar fi folosit un program de supraveghere a populaţiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Agenţia de spionaj, Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) din Coreea de Sud a negat că utilizează un controversat program de piratare pentru a supraveghea civilii şi pentru a le asculta telefoanele.

Agenţia a făcut declaraţia după ce un angajat al său a fost găsit mort în maşina personală, pe un drum de munte, cu un bilet alături în care acesta dezvăluia că a utilizat un spyware pentru telefoane mobile şi computere pentru a supraveghea personalităţi internaţionale, scrie rador.ro.

În bilet se preciza că agenţia nu a folosit niciodată programul pentru a-i supraveghea pe cetăţenii sau politicienii sud-coreeni, ci numai pe cei nord-coreeni.

„Am hotărât că NIS e cu mult mai importantă decât impactul pe care l-ar avea acţiunile mele şi am decis să şterg toate informaţiile care au generat neînţelegere privind operaţiunile noastre antiterorism şi sub acoperire pe care le derulăm în Coreea de Nord.

A fost o greşeală din partea mea, dar nu trebuie să existe îngrijorări cu privire la niciuna din acţiunile mele. Sper ca conducerea NIS să gestioneze activitatea astfel încât angajaţii săi să poată executa misiunile lor fără nicio ezitare”, scria în bilet agentul care, potrivit poliţiei sud-coreene, aparent s-ar fi sinucis.

Poliţia sud-coreeană a declarat că în interiorul maşinii agentului a fost găsită o bucată de cărbune ars, dar nu existau semne că portierele ar fi fost forţate, iar pe corpul agentului nu existau semne suspecte, ceea ce duce la concluzia că sinuciderea ar fi cauza morţii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...