Familiile victimelor din avionul Germanwings cer compensaţii cu „şase cifre”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oferta de 25.000 de euro pentru fiecare cetăţean german mort în urma prăbuşirii avionului Germanwings, în martie, a fost respinsă de familiile victimelor, care cer companiei Lufthansa să ofere compensaţii mai mari, relatează Deutsche Welle.

Un avocat al familiilor victimelor a declarat că oferta de 25.000 de euro pentru fiecare cetăţean german mort a provocat „furie”.

Oferta companiei germane Lufthansa, care deţine societatea Germanwings al cărei avion a fost doborât intenţionat în martie, în Franţa, de copilotul Andreas Lubitz, „trebuie mărită semnificativ”, a afirmat avocatul Elmar Giemulla, care reprezintă peste 30 de familii ale unor pasageri.

„Furia este considerabilă. Acum aşteptăm o nouă ofertă”, a declarat Giemulla.

Lufthansa a promis iniţial câte 25.000 de euro moştenitorilor legali ai celor 72 de cetăţeni germani morţi în tragedia de la 24 martie. Conducerea Lufthansa a oferit de asemenea câte 10.000 de euro „rudelor apropiate” ale victimelor, respectiv copii, părinţi sau parteneri de viaţă.

Giemulla a apreciat că aceste sume sunt prea mici pentru durerea şi suferinţa familiilor pe care le reprezintă.

Giemulla a cerut companiei să le ofere clienţilor săi „o sumă cu şase cifre” şi să includă în categoria „rude apropiate” nepoţii, bunicii şi fraţii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...