18:35:17 24.04.2024
Stiri

Dezvăluirile fostului șef al FBI aruncă Casa Albă în aer. Rolul lui Putin în alegerile din SUA

Știri 30.04.2018 20:30 Vizualizări1917 Autor: Ziarul National
Dezvăluirile fostului șef al FBI aruncă Casa Albă în aer. Rolul lui Putin în alegerile din SUA sursa: google.ro


Fostul șef al FBI James Comey, demis din funcție de Donald Trump, face o serie de dezvăluiri explozive în cartea sa, A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership.

„În vara anului 2016, am lucrat nebunește ca să înțelegem ceea ce rușii puneau la cale. Dovezile din cadrul comunității de informații arătau cu fermitate că guvernul rus încearcă să intervină în alegeri (n.n. - prezidențiale americane) în trei moduri.

În primul rând, au căutat să submineze încrederea în democrația americană - să ne compromită, pentru ca procesul nostru electoral să nu mai fie o sursă de inspirație pentru restul lumii.

În al doilea rând, rușii au vrut să o lovească pe Hillary Clinton. (Vladimir) Putin o ura, învinuind-o personal pentru demonstrații stradale împotriva lui, cele din decembrie 2011”, scrie James Comey, potrivit evz.ro.

„(Vladimir) Putin credea că (Hillary) Clinton a „dat un semnal” demonstranților criticând public ceea ce ea a numit „metode îngrijorătoare” înainte și în timpul votului parlamentar din Rusia acelui an. Ea a spus: „Poporul rus, ca și oamenii de pretutindeni, merită dreptul de a-și spune părerea și votul lor contează”. (Vladimir) Putin a luat-o ca pe un atac personal de neiertat.

În al treilea rând, (Vladimir) Putin a vrut să-l ajute pe Donald Trump să câștige. Trump spusese lucruri favorabile despre guvernul rus, iar (Vladimir) Putin arătase că-i apreciază pe liderii cu spirit de afaceri care preferau să facă o înțelegere în loc să se cramponeze de principii”, mai scrie fostul șef al FBI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md