/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Mai mulți locatari, nemulțumiți de construcția unui restaurant: „Trebuie în fiecare seară să le spun să dea muzica mai încet”

missing
30 aprilie 2018, ora 17:47

„Am scris mai înainte. Ne-am adresat uitați-vă, domnului Alexandru Pânzari, domnului Igor Popa, procurorului interimar al municipiului. Peste 50 de persoane s-au iscălit și nici un rezultat, nici un răspuns nimic”.

Locatarii se declară iritați de condițiile în care activează restaurantul și spun că, din cauza mirosurilor insuportabil nu pot respira.

„Ei fumează în local, fac mâncare, prăjesc în ulei cred-că de vreo 60 de ori la rând că nu ai cum să răsufli, mori, dar când dau drumul la hotă prin ferestre, prin termopane iese tot mirosul, nu poți deschide nimic că nu ai aer de mirosul cela care se face aici”.

Oamenii mai spun că, din cauza petrecăreților de la restaurant, în preajma blocurilor e gălăgie toată noaptea.

Eu trebuie sa telefonez în fiecare seară să le spun să dea muzica mai încet pentru că noi avem copii mici și cel mai indignat este faptul că sunt mame cu copii mici care frecventează acest restaurant și ele stau încontinuu cu copii, parcă este o grădiniță la terenul de joacă”.

În plus, locatarii susțin că în spatele restaurantului a fost înălțat, fără autorizație, un gard.

„Gardul acesta ei l-au construit ilegal, au tăiat toți copacii care erau aici. Au făcut un dezastru și o mizerie.

„Eu vreau în primul rând să fie liniște, să scoată gardul că stă la mine în casă”.

Oamenii cred că proprietarul localului are vreun paravan la nivel politic: „Noi știm că el are pe cineva în Parlament care-i ține spatele și el este stăpân. Știți de sus se vede ca pe palmă și când vine mașina cu poliție ce vorbesc ei înăuntru nu știu, dar când ies, ies cu doi chelneri înainte cu pachetele pline. Da eu cred că în pachete nu sunt numai sticle și bunuri, dar și bani”.

În timp ce discutam cu locatarii blocurilor de locuit, angajații restaurantului au ieșit să se apere.

„Omul când îmbătrânește își pierde mintea cu totul. Noi nu suntem bătrâni. Nu strigați. Eu nu pot să stau în casă din vina restaurantului, pentru că miroase”.

„Gălăgie nu se aude, fiecare om stă până la o oră oarecare nu stă până dimineață să doarmă aici. Până la 1-2 și gata și nu mai este așa mare gălăgie”.

„Lui îi este prea bine de trăit, are de toate și-i este bine să trăiască”.

Am încercat să discutăm și cu administrația restaurantului, doar că fără succes: „Eu nu pot să vorbesc în așa condiții, doar dacă o să fie ceva constructiv. Nu sunt persoana potrivită care să vă dea careva comentarii”.

Contactat de TV8, șeful Inspectoratului de Poliție Ciocana, Ruslan Saachean, ne-a asigurat că poliția a întreprins toate măsurile necesare în legătură cu acest caz: „De către poliție au fost trimise la medicina preventivă toate materialele, sesizările privind încălcările admise și verificarea volumului sunetului. Avem un răspuns de la Direcția Comerț și Direcția Sănătate Publică că volumul localului nu depășește limita permisă de legislație”.

Locatarii spun că se confruntă cu această problemă de mai bine de 20 de ani și acuză autoritățile că nici măcar nu se mai trudesc să le răspundă la petiții.

Reporter: Carolina Russu
Operator: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram