Renato Usatâi l-a adus pe “Abramovici de Marbella” la Bălţi!

Preşedintele clubului spaniol de fotbal Marbella, Alexandr Grinberg, este dispus să investească câteva milioane de lei în dezvoltarea echipei de fotbal Zaria de la Bălţi. Anunţul a fost făcut ieri de noul primar de Bălţi Renato Usatâi, pe stadionul orăşenesc de la Bălţi, înainte de un meci amical Zaria (Bălţi)- FC Bucovina (Ucraina)

„Am promis să fac totul ca echipa de la Bălţi va participa în campionatul Moldovei. Dar ea nu doar va participa, ci va fi echipa care va putea învinge”, a declarat Renato Usatâi.

Primarul a prezentat lotul de jucători şi noul antrenor al echipei de fotbal Zaria Bălţi, care va participa în acest an la Campionatul Moldovei de fotbal ediţia 2015-2016.

fobal

Totodată, Renato Usatâi l-a prezentat şi pe noul sponsor general al echipei de fotbal, preşedintele clubului spaniol de fotbal Marbella, Alexandru Grinberg, supranumit de presa de specialitate din Spania „Abramovici de Marbella”.

„Îmi pare bine să mă aflu în acest minunat oraş. Vom crea o echipă adevărată. Ne vom strădui ca în oraşul nostru să renască adevăratul fotbal european”, a declarat Grinberg.

grinberg

El a amintit că acum patru ani a plecat în Spania şi a preluat un club, care abia de exista şi care acum joacă în liga profesională.

„Le-am spus atunci jurnaliştilor că visul meu este să învingem Barcelona. A fost o glumă, dar în fiecare glumă este un dram de adevăr. Cred că cândva fotbalul european va veni şi la Bălţi”, a menţionat sponsorul general.

La rândul său, Renato Usatâi a precizat că datorită noului sponsor general cele 2,7 milioane de lei, planificate în bugetul oraşului pentru întreţinerea echipei de fotbal, vor fi redirecţionate spre reparaţia drumurilor din interiorul curţilor de locuit.

renatosifotbal

Totodată, Renato Usatâi a mai anunţat că va aloca un milion de lei din propriile resurse pentru întreţinerea stadionului şi plata angajaţilor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.