Crocodil, enoți și capibara. Ce animale noi vor fi prezentate publicului Grădinii Zoologice din Capitală

zoo

Crocodilul Grădinii Zoologice din Chișinău, care a stat ferit de ochii vizitatorilor mai bine de 40 de ani, este expus de astăzi, 30 aprilie, publicului. După reparațiile și amenajările efectuate săptămâna trecută, la Zoo au mai fost expuși enoți și capibara, iar în câteva zile vizitatorii vor putea vedea și șarpele anaconda.

Solicitat de IPN, Sergiu Pânzaru, directorul adjunct al Grădinii Zoologice, a spus că pentru expunerea crocodilului a fost amenajată o volieră cu bazin. Spații speciale au fost create și pentru capibara, enoți și unele păsări, care până acum au stat închise. De astăzi sunt expuși publicului și patru șerpi, alții urmează în zilele următoare, inclusiv anaconda.

Pe parcursul săptămânii trecute, s-au renovat o parte dintre voliere și au fost îmbunătățite condițiile de trai ale tuturor animalelor și păsărilor. Au fost reînnoite decorațiile, instalate lumini și cascade noi. Cheltuielile au fost acoperite de municipalitate, donatori și din resursele proprii.

Grădina zoologică este deschisă în toate zilele, de la 08.00 până la 20.00. Costul biletelor a rămas neschimbat: 30 de lei pentru adulți; 5 lei pentru elevi, studenți și pensionari și gratuit copii până la 7 ani.

Întrebat despre proiectul de extindere a Grădinii Zoologice, aprobat la sfârșitul anului trecut de către Consiliul municipal, Sergiu Pânzaru a spus că spațiul este pregătit. Directorul adjunct și-a exprimat speranța că în decurs de 5 ani proiectul va fi realizat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente