O anexă cu paie și fân a ars la Călărași, inclusiv din cauza pompierilor care au venit cu mașina defectă. După o oră, un alt echipaj a stins flăcările

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O anexă cu paie și fân s-a aprins în această dimineață în localitatea Pârjolteni, raionul Călărași. Pompierii au fost alertați pentru a lichida incendiul, primul echipaj fiind la fața locului la ora 6:47 minute, dar s-a stabilit că ar avea o defecțiune. Astfel, a fost solicitată intervenția altei autospeciale de stingere, iar împreună au reușit localizarea arderii la ora 8:03 minute, după o oră și 16 minute.

Salvatorii sosiți primii la fața locului au stabilit că arde cu flacără deschisă acoperișul unei anexe cu suprafața de 32 de metri pătrați. Aceștia au efectuat desfășurarea de luptă pentru localizarea incendiului, iar în momentul intervenție a fost înregistrată o defecțiune tehnică. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, defecțiunea a fost înlăturată în mai puțin de trei minute.

De altă parte, un martor ocular susține că apa a pornit a curge abia după 15 minute, după care s-a terminat.

„Așa pompieri avem noi…. Au venit și nu puteau porni apa după 15 min. au pornit-o și li s-au terminat apa … Ei vin cu mașina fără apă la incendiu de la orele 7 arde și acum la 8 a venit altă mașină de Pompieri”, a scris o femeie care a reușit să surprindă momentul arderii

În urma incendiului nimeni nu a avut de suferit. Pompierii au reușit să salveze un alt imobil cu suprafața de 30 metri pătrați aflat în apropiere, întrucât flacăra risca să se răspândească.

Toate circumstanțele și cauza producerii arderii urmează a fi stabilite. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a inițiat o anchetă de serviciu pentru stabilirea acțiunilor de intervenție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...