(VIDEO) Copil de cinci ani cu arsuri pe 70% a suprafeței corpului, transportat de la Florești la Chișinău cu un echipaj SMURD Iași

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un băiat în vârstă de 5 ani de la Florești a fost transportat de urgență la Chișinău cu arsuri de gradul I, II, III pe 50%-70% a suprafeței corpului. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, copilul a suferit într-un incendiu izbucnit într-o locuință, iar intervenția aero-medicală a fost efectuată de către un echipaj SMURD Iași.

În urma incendiului, băiatul necesita intervenție specializată la Institutul Mamei și Copilului din capitală. Minorul a fost monitorizat pe parcursul zborului de echipajul SMURD, fără a suporta complicații ulterioare. Transportarea pacientului a avut loc la amiaza zilei de sâmbătă, 28 aprilie.

Medicii și paramedicii echipajului au vegheat asupra acestuia întrucât copilul se afla în stare gravă la ventilație artificială. În mai puțin de 30 de minute elicopterul a ajuns cu pacientul la Chișinău, reușind să-l predea medicilor din capitală pentru îngrijiri ulterioare.

Conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, de la lansarea proiectului, aceasta este a treia operațiune transfrontalieră aero-edicală SMURD pentru transportarea minorilor în stare gravă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...