Actualitate

O companie rusă de armament ar putea simula condiţiile în care a fost doborât avionul în Ucraina

"Conducerea companiei Almaz-Antei confirmă din nou disponibilitatea de a face un experiment prin detonarea unei rachete de tip 9M38M1 (Buk-M1) în apropierea fuselajului unui avion similar cu cel doborât în Ucraina pe 17 iulie 2014", se arată într-un comunicat.

Experimentul ar urma să aibă loc într-un poligon de testare, în prezenţa unor experţi independenţi şi a reprezentanţilor unor companii aeriene.

"Obiectivul experimentului ar fi confirmarea tipului de rachetă folosită pentru doborârea avionului, prin studierea traiectoriei şi condiţiilor în care a avut loc explozia", precizează compania Almaz-Antei.

Avionul companiei Malaysia Airlines prăbuşit în iulie 2014 în estul Ucrainei a fost doborât cu o rachetă sol-aer de fabricaţie rusească, a stabilit Comisia de anchetă creată de Olanda, afirmă surse citate de CNN.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines s-a prăbuşit pe 17 iulie 2014 în regiunea ucraineană Doneţk. Aeronava decolase de la Amsterdam (Olanda) spre Kuala Lumpur (Malaysia). Incidentul aviatic s-a soldat cu moartea tuturor celor 298 de persoane aflate la bord.

Raportul Comisiei de experţi din Olanda nu a fost încă publicat, dar copii ale documentului au fost trimise Departamentului american pentru Siguranţa Transporturilor şi companiei Boeing. Potrivit unor surse americane citate de CNN, avionul a fost doborât cu o rachetă sol-aer rusească lansată dintr-o zonă din estul Ucrainei care în acel moment era sub controlul separatiştilor proruşi. O parte din responsabilitatea pentru dezastrul aviatic este atribuită companiei Malaysia Airlines, pentru că a ignorat avertismentele referitoare la survolarea spaţiului aerian din estul Ucrainei.

Conform experţilor, avionul de pasageri ar fi fost doborât cu o rachetă sol-aer de tip Buk-M1.

Sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *