Actualitate

Săptămâna viitoare s-ar putea să avem o nouă coaliţie şi un nou premier

Potrivit lor, acordul de constituire a alianţei s-ar putea semna şi face public la început de săptămână:

"Pe toate aspectele principale care vizează punctele generale ale acordului au fost puse punctele pe "i". Urmează un exerciţiu tehnic care va merge foarte repede. Am vorbit despre cum să evităm un blocaj politic în luna aprilie a anului viitor. Vom invita la discuţii, nu şi la negocieri, pe deputaţii neafiliaţi din Parlament. Vom cere sprijinul lor pentru a fi votat Parlamentul, şi ulterior preşedintele. La moment sunt doar trei astfel de deputaţi. E corect ca să discutăm cu ei înainte de semnarea acordului. În prima jumătate a săptămânii viitoare veţi afla cine va fi noul premier, iar întreg exerciţiul de negocieri s-ar putea încheia cu câteva zile mai înainte de sfârşitul lunii", a spus preşedintele PDM Marian Lupu.

"La începutul săptămânii cred că vom face publică înţelegerea de constituire a alianţei şi programul de guvernare. Avem o experienţă mare, este mult mai eficient să porţi negocieri până la începerea guvernării. Am avut discuţii care vor da rezultat. Am ajuns la un echilibru, fiecare partid va avea o responsabilitate. Am dicutat şi despre opţiunea alegerii unui procuror european", a declarat liderul PLDM.

"Lucrurile merg bine, pas cu pas mergem spre crearea AIE 3. Partajările funcţiilor se vor face în următoarele zile. PL-ului îi revin patru ministere, dar oricum sunt ale alianţei. Ideea procurorului general este menţinută, dar poate fi soluţionată doar cu ajutorul Uniunii Europene", a spus Mihai Ghimpu.

Ieri, după o nouă rundă de negocieri, liderii partidelor proeuropene au reiterat că formarea noii majorităţi de guvernământ se apropie de final. A fost pentru prima dată când toţi trei împreună au ieşit să facă declaraţii pentru presă.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *