16:03:40 24.04.2024
Stiri

Dodon cere cel puțin 150 de secții de vot în Rusia pentru alegerile din R. Moldova: „În țara noastră, Vladimir Putin a fost şi rămîne cel mai influent lider de stat din străinătate”

Politică 29.04.2018 14:00 Vizualizări2964 Autor: Ziarul National
Dodon cere cel puțin 150 de secții de vot în Rusia pentru alegerile din R. Moldova: „În țara noastră, Vladimir Putin a fost şi rămîne cel mai influent lider de stat din străinătate”


Președintele Igor Dodon a efectuat, la sfârșitul acestei săptămâni, o vizită la Sankt Petersburg. Însoțit de Ambasadorul R. Moldova la Moscova, Andrei Neguță, bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, și șefa socialiștilor, Zinaida Greceanîi, Dodon a avut mai multe întrevederi, inclusiv cu „conducătorii diasporei moldovenești din toate regiunile Federației Ruse”, dar și cu guvernatorul Sankt Petersburgului, Gheorghi Poltavcenko.

Șeful statului anunță că a discutat cu primii despre necesitatea deschiderii unui număr mai mare de secţii de votare pe teritoriul Federaţiei Ruse, lăudându-se că dânsul a insistat pentru ca diaspora să aibă propriii deputați în Parlamentul de la Chișinău.

„Reieşind din numărul de cetăţeni ai Republicii Moldova în Federația Rusă, precum şi din numărul de buletine, trebuie să fie deschise nu mai puţin de 150 de secţii de votare”, crede Dodon.

La întrevederea cu guvernatorul Sankt Petersburgului, Dodon a apreciat relațiile dintre Găgăuzia și acest oraș din Federația Rusă, anunțând că, în curînd, în R. Moldova va avea loc Forumul Regiunilor la care vor fi invitați reprezentanții tuturor regiunilor Federației Ruse, cu care sunt semnate acorduri de cooperare.

„Am atenționat că majoritatea poporului Moldovei se pronunță pentru îmbunătățirea relațiilor cu Rusia. În ţara noastră, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost şi rămâne a fi cel mai influent lider de stat din străinătate. Am subliniat interesul Republicii Moldova pentru obținerea unei informaţii cât mai ample despre activitatea Uniunii Economice Eurasiatice şi sperăm să obţinem, în scurt timp, statutul de observator în cadrul acestei structuri”, scrie șeful statului pe Facebook.

Oficialul din R. Moldova i-a promis și istoricului Nikolai Starikov, cu care s-a întâlnit la Sankt Petersburg, că „voi face tot posibilul pentru a evita implicarea Moldovei şi a poporului nostru în aceste confruntări geopolitice”, întrucât în regiune ar exista „mari riscuri de destabilizare”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md