Averea celor mai bogate zece persoane din Franța depașește PIB al Greciei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Averea totală a celor mai bogate zece persoane din Franța se ridică la 194,4 miliarde de euro. Suma depășește Produsul Intern Brut al Greciei din 2014, de 179,081 miliarde de euro, potrivit topului revistei Challenges, relatează EFE.

Top 10 cei mai bogați oameni din Franța

1. Omul de afaceri Bernard Arnault și familia sa controlează grupul de produse de lux LVMH (Louis Vuitton, Loewe, Givenchy, Kenzo, Guerlain, Bvlgari, Moe & Chandon, Dom Perignon) și are o avere de 34,7 miliarde de euro.

2. Moștenitoarea imperiului cosmeticelor L’Oréal, Liliane Bettencourt, are o avere ce se cifrează la 30,9 miliarde de euro.

3. Omul de afaceri Axel Dumas se află în fruntea grupului de lux Hermes, cu 24,1 miliarde de euro.

4. Proprietarul lanțului de distribuție Auchan (Alcampo), Gerard Mulliez, cu o avere de 23 miliarde de euro.

5. Serge Dassault, proprietarul grupului aeronautic Dassault, cu 17,5 miliarde de euro.

6. Președintele operatorului de telecomunicații Numericable, Patrick Drahi, este singurul membru nou în „clubul select al celor mai bogați oameni din Franța” și are o avere estimată la 16,7 miliarde de euro.

7. Frații Alain și Gerard Wertheimer, aflați la conducerea Casei Chanel, cu o avere de 16,5 miliarde de euro.

8. Din nou, luxul și moda, de data asta reprezentate de grupul Kering, acaparează poziția a opta, prin Francois-Henri Pinault, moștenitorul imperiului ce controlează mărci precum Gucci, Puma, Yves Saint Laurent, Balenciaga sau Alexander Mcqueen. Este soțul actriței mexicane Salma Hayek.

9. Magnatul Vincent Bollore, proprietarul grupului de transport și media cu același nume.

10. Xavier Niel, aflat în fruntea grupului Illiad, care în ultimii 15 ani a revoluționat sectorul telecomunicațiilor din Franța, prin ofertele la preț redus ale mărcii sale Free.

Cei mai bogați 500 de francezi au o avere totală de 460 miliarde de euro, de cinci ori mai mare față de cea a bogaților din 1996, când Challenges a publicat prima dată topul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...