10:57:56 29.03.2024
Stiri

DEJA-VU? Democrații și socialiștii, singurii contracandidați la funcțiile de primari în cinci sate

Politică 28.04.2018 15:30 Vizualizări2122 Autor: Ziarul National
DEJA-VU? Democrații și socialiștii, singurii contracandidați la funcțiile de primari în cinci sate Independent


Dacă la Chișinău și Bălți oferta electorală pentru alegerile din 20 mai curent este variată - 12 și, respectiv, 8 candidați, în cele cinci sate și comune care urmează să-și aleagă primarii în aceeași zi s-au înregistrat numai câte doi candidați, într-un singur caz fiind vorba de trei.

Partidul Democrat din Moldova are candidați în toate cele cinci localități și în majoritatea dintre ele se „bat” pentru funcția de primar cu candidații socialiștilor - la Leușeni și Nemțeni din raionul Hâncești și în Volovița, raionul Soroca.

În comuna Jora de Mijloc din raionul Orhei s-au încris trei candidați - unul al democraților, altul al socialiștilor și al treilea - din partea Partidului „Șor”.

În cea de-a cincea localitate unde vor avea loc alegeri noi pe 20 mai - Pârlița din Ungheni, candidatul democraților se va lupta pentru fotoliul suprem din sat cu o reprezentantă a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr.

Menționăm că, în toamna trecută, alegeri noi au avut loc și în alte zece localități, toate câștigate de primari democrați. Opoziția, care nu a înaintat atunci candidați la funcțiile de primari, a acuzat guvernarea că a intimidat potențialii candidați din aceste localități și aceștia au refuzat să se încrie în cursă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md