/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/FOTO/ Un artist plastic originar din Moldova a pictat timp de cinci ani o capelă din Austria

missing
28 aprilie 2018, ora 12:48

Pictorul a afirmat că acest proiect l-a obținut în urma unui concurs, iar lucrarea a fost efectuată timp de cinci ani: „Proiectul l-am numit „Memento Vivere”. Ideea mea e, că omul, care intră în capelă, să nu se gândească la moarte, dar, văzând picturile mele, să reculeagă lucrurile cele mai luminoase din viața lui și a celor apropiați. Ba mai mult. După redeschiderea capelei cu lucrarea mea, aici se fac concerte, seri de poezie, discuții, diverse activități culturale”.

Potrivit artistului, intrarea în capelă poartă denumirea „Păsările albastre”. Motivul păsărilor zburătoare de la intrare simbolizează libertatea spirituală, posibilitatea de înălțare și relația omului cu ceva sau cu cineva superior lui. Păsările zboară sus, în cercul care înfățișează concomitent Soarele, Luna și Pământul.

În același timp, a specificat Teodor Buzu, fiecare perete pictat are o denumire: „Râul vieții”, „Poarta vieții”, „Dor” și „Libertate”.

Foto: moldpres.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram