Pentru alegerile locale noi din 20 mai 2018 au fost înregistrați 31 de candidați la funcția de primar

Comisia Electorală Centrală a informat că, pentru alegerile locale noi, care vor avea loc pe data de 20 mai, consiliile electorale de circumscripție au înregistrat 31 de candidați: 12 în mun. Chișinău, 8 în mun. Bălți, 3 în com. Jora de Mijloc, raionul Orhei și câte 2 candidați în com. Leușeni și s. Nemțeni, raionul Hîncești, com. Volovița, raionul Soroca, com. Pârliţa, raionul Ungheni.

În acest context, Comisia Electorală Centrală a îndemnat toți concurenții electorali să desfășoare o campanie electorală corectă, cu respectarea drepturilor, libertății și demnității contracandidaților și altor subiecți electorali, să evite coruperea prin orice metode și sub orice formă a alegătorilor, intimidările și obstrucția actului de exprimare liberă a votului.

Totodată, Comisia a atenționat că concurenților li se interzice să implice sub orice formă persoanele care nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova, în acțiunile de agitație electorală.

Candidații nu pot utiliza bunuri și mijloacelor publice (resurse administrative) în campanii electorale, iar autoritățile/instituțiile publice și cele asimilate acestora nu pot transmite/acorda concurenților electorali bunuri publice sau alte favoruri decît pe bază de contract, în condiții egale pentru toți concurenții electorali.

De asemenea, candidaților li se interzice utilizarea în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituții de stat sau autorități publice, atît din țară cît și de peste hotare, ori organizații internaționale, utilizarea de culori și/sau sunete care invocă simboluri naționale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor în care apar personalități istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizații internaționale sau imaginea unor persoane oficiale străine.

Lista integrală a candidaților pentru municipiile Chișinău și Bălți:

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.