19:15:56 28.03.2024
Stiri

Dudoglo a DECIS să-și depună MANDATUL de deputat și părăsește PD. A ales ONG-ul „incompatibil cu linia de modernizare proeuropeană a R. Moldova”

Politică 27.04.2018 20:29 Vizualizări3096 Autor: Ziarul National
Dudoglo a DECIS să-și depună MANDATUL de deputat și părăsește PD. A ales ONG-ul „incompatibil cu linia de modernizare proeuropeană a R. Moldova”


Deputatul democrat, originar din Găgăuzia, Nicolai Dudoglo, a decis să-și depună mandatul de deputat, în favoarea asociaţiei obştești „Noua Găgăuzie”. De asemenea, Dudoglo părăsește și rândurile partidului condus de Vlad Plahotniuc, după ce i s-a atras atenția că organizația „Noua Găgăuzie” „nu se încadrează în politica promovată de PD”.

„Ieri am avut o discuție consistentă cu reprezentanții conducerii PD. Am argumentat viziunile mele cu privire la Găgăuzia. Le-am transmis că doresc să-mi activizez munca în cadrul organizației „Noua Găgăuzie”, astfel ca regiunea să renască. Sunt convins că a venit timpul ca să facem din Găgăuzia o regiune puternică, respectând legislația actuală. Asta vrea poporul găgăuz și cred că va fi în beneficiul întregii țări”, a scris Dudoglo pe Facebook.

Acesta a mai afirmat că a avut o colaborare bună cu PD, dar nu tot timpul viziunea sa a coincis cu cea a partidului. „Conducerea PD consideră că anumite mesaje pe care eu le expun încalcă principiile partidului și politica pe care o promovează. În aceste condiții, am luat decizia de a-mi promova mai departe proiectul și viziunea pentru Găgăuzia, în cadrul mișcării „Noua Găgăuzia”, fără să am constrângeri politice. Asta înseamnă ca voi demisiona din PD și din Parlament, așa cum mi s-a cerut”, a adăugat Dudoglo.

Conducerea PD i-a atras, ieri, atenția lui Nicolai Dudoglo să aleagă între a fi membru al echipei și reprezentant al organizației „Noua Găgăuzie”.

„Din cele relatate de deputatul Dudoglo, constatăm că, prin obiectivele pe care intenţionează să le promoveze în cadrul acestei mişcări, devine incompatibil cu statutul de membru al PD şi de membru al fracţiunii democrate din Parlamentul R. Moldova. În acelaşi timp, devine incompatibil cu viziunea şi acţiunile pe care le promovăm pe linia modernizării proeuropene a ţării”, se arată într-un comunicat de presă al partidului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md