/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

31 de persoane se vor primari în cele șapte localități în care pe 20 mai vor fi alegeri locale

missing
27 aprilie 2018, ora 18:29

Astfel, pentru cursa electorală, consiliile electorale de circumscripție a înregistrat 31 de candidați: 12 în mun. Chișinău, opt în mun. Bălți, trei în com. Jora de Mijloc, raionul Orhei și câte doi candidați în com. Leușeni și s. Nemțeni, raionul Hîncești, com. Volovița, raionul Soroca, com. Pîrliţa, raionul Ungheni. Lista integrală a candidaților o puteți găsi pe pagina web a Comisiei Electorale Centrale www.cec.md, la secțiunea Alegeri Locale Noi/Alegeri locale noi, mai 2018.

Într-un comunicat, CEC îndeamnă toți concurenții electorali să desfășoare o campanie electorală corectă, în condiții de concurență egală, cu respectarea drepturilor, libertății și demnității contracandidaților și altor subiecți electorali, să evite coruperea prin orice metode și sub orice formă a alegătorilor, intimidările și obstrucția actului de exprimare liberă a votului.

Totodată, Comisia atenționează asupra necesității respectării normelor legislație electorale, inclusiv a prevederile art. 52 din Codului Electoral. Astfel, concurenților li se interzice să implice sub orice formă persoanele care nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova, în acțiunile de agitație electorală. Candidații nu pot utiliza bunuri și mijloacelor publice (resurse administrative) în campanii electorale, iar autoritățile/instituțiile publice și cele asimilate acestora nu pot transmite/acorda concurenților electorali bunuri publice sau alte favoruri decît pe bază de contract, în condiții egale pentru toți concurenții electorali.

De asemenea, candidaților li se interzice utilizarea în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituții de stat sau autorități publice, atât din țară cât și de peste hotare, ori organizații internaționale, utilizarea de culori și/sau sunete care invocă simboluri naționale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor în care apar personalități istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizații internaționale sau imaginea unor persoane oficiale străine.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram