/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Vine dintr-o dinastie de croitori și creează păpuși în stil provence. Cunoaște-o pe meșterița Tatiana Gologan, cea care face opere la ochi

missing
27 aprilie 2018, ora 16:37

Provine dintr-o dinastie de croitori, iar pasiunea pentru creație o are încă din copilărie. De la vârsta de numai cinci ani, a început să coase, iar, în prezent, este proprietara unui atelier de croitorie din Chișinău. De mai mulți ani, are o nouă pasiune – creează păpuși în stil provence pentru decorul casei.

„Acum, sunt foarte în vogă păpușile confecționate de mână. Nu am țelul să fac păpuși pentru bani, dar așa – pentru suflet. Uneori mă tem să mă apuc de cusut, pentru că lepăd totul și mă ocup doar de păpuși”, povestește Tatiana.

Deși le coase din pasiune, păpușile Tatianei Gologan sunt la mare căutare în rândul cumpărătorilor. Unele au ajuns în peste 10 țări ale lumii: „Mai mult confecționez păpuși în stil provence. Prietenii spun să fac și ceva mai năstrușnic și fac și mai năstrușnice”.

După o zi lungă la atelier vine acasă și continuă munca. Doar că, nu croiește haine, ci păpuși. Acasă are un colțișor special care o inspiră.

Absolut toate păpușile le croiesc la ochi. Deja am 40 de ani experiență ca și croitor. Păpușile se confecționează doar din țesături naturale, absolut tot”, susține Tatiana.

Femeia spune că se apucă de creat păpuși doar când are inspirație: „Încep păpușa și nu știu cu ce se va termina. I-am făcut fustița. Înșir toată casa țesăturile, ca să văd care se combină între ele”.

Printre zecile de păpuși pe care le-a creat se regăsesc și unele mai speciale. De exemplu, cele pentru decorul bucătăriei.

Păpușile Tatianei Gologan sunt destinate atât pentru decor, cât și pentru copii. Aceste creații costă de la 400 la 600 de lei. Visul croitoresei este de a organiza o expoziție a păpușilor create manual.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram