/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ 28 de ani de Tricolor. Moldovenii, tot mai puțin preocupați de valorile simbolice: „Scârbă. Trecutul e mort, dar la ziua de azi nu avem nici un viitor”

27 aprilie 2018, ora 16:59

Tricolorul a fost sărbătorit astăzi în toată țara. Pentru salvatori și pompieri, dar și pentru cei de la Ministerul Apărării ziua a început cu ceremonia de arborare a drapelului de stat.

Ca și în 2015, la Parlament, drapelul a fost celebrat printr-o expoziție de drapele istorice, iar angajații Legislativului au împărțit panglici tricolore. Unor deputați surpriza nu le-a plăcut.

„Dap’ acesta nu-i drapelul de stat. Poftiți? Acesta nu-i drapelul de stat. De ce? Drapelul Republicii Moldova cum arată? Noi.. a cui drapel e acesta? Hai să fim seroși,” susține Adrian Lebedinschi, deputat PSRM.

Întrebați ce semnifică cele trei culori ale tricolorului, deputații au fost mai degrabă inventivi.

„Ce semnifică fiecare culoare a tricolorului? Culoarea albastră, care este culoarea senină a cerului, galbenă care-i culoarea grânelor, a bogăției și este culoarea roșie care semnifică sângele care a fost vărsat pe timpuri,” a menționat Tudor Deliu, deputat PLDM.

„Tricolorul este: culoarea speranței, culoarea viitorului și culoarea biruinței,” a adăugat Aliona Babiuc, deputat PDM.

Și dacă pentru oficiali astăzi este zi de sărbătoare, unii cetățeni nici nu au știut că este Ziua Drapelului.

„Dumneavoastră știți ce sărbătoare este astăzi? Nu știu, nu știu.”

„Dumneavoastră știți ce sărbătoare este astăzi? La noi este întâlnirea cu absolvenții de la institut.”

„Da. Ziua flagului sau a steagului, cum se spune. Scârbă. De ce? Pentru că trecutul e mort, dar la ziua de azi nu avem nici un viitor.”

„Dumneavoastră știți ce sărbătoare este astăzi? Nu pot să vă spun. Dar despre Ziua Drapelului ați auzit? Da cui trebuiește el în ziua de azi? Ca n-are nici o valoare.”

Tricolorul: albastru – galben – roșu a fost desemnat oficial drapel de stat în Republica Moldova în 1990 de către deputații primului Parlament. Ziua Drapelului a fost instituită de Parlament în anul 2010.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram