16:24:47 19.04.2024
Stiri

VIDEO // PLANUL de dezvoltare a municipiului Chișinău până în anul 2040, prezentat de un candidat la șefia capitalei

Partide/Comunicate 27.04.2018 15:19 Vizualizări1457 Autor: Ziarul National
VIDEO // PLANUL de dezvoltare a municipiului Chișinău până în anul 2040, prezentat de un candidat la șefia capitalei privesc.eu


Candidatul socialiștilor la funcția de primar general al capitalei, Ion Ceban, este convins că multe lucruri neplăcute care se întâmplă în Chișinău sunt din cauza că nu există un plan strategic de dezvoltare a municipiului. Astfel, Ceban a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizată în fața Primăriei Chișinău, un plan de dezvoltare a capitalei până în anul 2040.

„E vorba de un document complex, elaborat în comun cu echipa de experţi condusă de doctorul în arhitectură, Valeriu Lupașco. În baza acestui plan, va fi posibilă elaborarea politicii urbanistice, care într-adevăr va deveni un element constitutiv al politicii puterii de stat şi a autoadministrării locale în probleme ce ţin de organizarea spaţială şi amenajarea teritoriului Chişinăului”, a declarat Ceban.

Potrivit candidatului la funcția de primar general, prognozarea urbanistică trebuie să aibă la bază programe ce urmează a fi implementate într-o perioadă de 10-15 sau chiar 25 de ani.

„Astfel, planul nostru strategic prevede: dezvoltarea conceptului „Chişinăul - centru al ştiinţei, educației, industriei, administrării şi culturii”, dezvoltarea Chişinăului - bazată pe un potenţial industrial-ştiinţific solid, elaborarea și implementarea unui concept clar de dezvoltare eficientă a reţelei de drumuri şi străzi, salubrizarea orașului, dezvoltarea zonelor recreativ-sportive, reconstrucţia şi renovarea centrului istoric al capitalei, soluţii complexe pentru trotuare, carosabile, alei, pieţe și altele”, a precizat acesta.

Ion Ceban a mai adăugat că o conferinţă de presă nu este suficientă pentru prezentarea în detaliu a Planului de dezvoltare a capitalei până în 2040. „De aceea, voi menţiona doar că el vine cu soluţii concrete ce ţin de: cimitire; reglementarea funcţională şi estetică a havuzurilor; soluţii complexe pentru trotuare, carosabile, forme arhitecturale mici, alei, pieţe; restabilizarea, reconstrucţia şi revitalizarea spaţiilor publice ale oraşului; reconstrucţia şi renovarea mediului istoric centrului capitalei; obiectele de valoare istorică; iluminatul nu doar pentru străzi, alei, bulevarde, pieţe, ci şi pentru clădiri şi edificii: iluminarea de ambianţă a clădirilor şi construcţiilor istorice, a noilor complexe arhitecturale şi a obiectelor de valoare etc”.

Planul integral al lui Ion Ceban puteți să-l găsiți AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md