12:42:45 24.04.2024
Stiri

FOTO // Autobuzele donate de Primăria București au ajuns la Chișinău PERSONALIZATE: „Un alt proiect de succes, sper, în beneficiul cetățenilor din Chișinău”

Știri 27.04.2018 15:40 Vizualizări2314 Autor: Ziarul National
FOTO // Autobuzele donate de Primăria București au ajuns la Chișinău PERSONALIZATE: „Un alt proiect de succes, sper, în beneficiul cetățenilor din Chișinău”


Primăria municipiului Chişinău a prezentat astăzi cele două autobuze donate de Primăria municipiului Bucureşti locuitorilor capitalei R. Moldova.

Potrivit Primăriei Chișinău, unităţile de transport sunt produse în anul 2006, au o capacitate de câte 100 de locuri și sunt dotate cu aer condiționat. De asemenea, unitățile de transport au podea joasă şi sunt destinate inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii.

„Două autobuze donate de Primăria municipiului București au sosit în Piața Marii Adunări Naționale. Un alt proiect de succes, sper, în beneficiul cetățenilor din Chișinău”, a remarcat Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Autobuzele donate de Primăria municipiului Bucureşti vor fi scoase, în câteva zile, la linie şi vor circula pe ruta municipală nr. 5, rută ce uneşte sectoarele Ciocana – Râşcani – Centru – Botanica.

„Ruta municipală de autobuz nr. 5 este cea mai lungă linie de transport public din Chişinău. Pentru a asigura transportarea tuturor călătorilor în condiţii normale, pe această linie sunt necesare 12 unități de transport. După ce vom suplini ruta cu aceste 2 autobuze donate de Primăria municipiului Bucureşti, la linie vom avea 10 unităţi de transport”, a menţionat şeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie a Primăriei, Vitalie Butucel.

Cele două autobuze au fost donate locuitorilor municipiului în baza Programului de cooperare între oraşele Bucureşti şi Chişinău, document semnat în luna februarie curent de primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, şi primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md