/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Spirite încinse la ședința CUC: Rușii nu mai vor lichidarea postului vamal instalat de între localităţile Gura Bâcului şi Bîcioc

missing
27 aprilie 2018, ora 07:32

Delegația Republicii Moldova pledează pentru lichidarea posturilor de „grăniceri”, „vameși” și „migrațional”, instalate ilegal de structurile transnistrene pe podul recent redeschis. Partea moldovenească și-a reafirmat poziția sa pentru crearea unui mecanism comun de asigurare a circulației libere și în siguranță pe pod, format din efectivele Forțelor Mixte de Pacificare, ale Poliției și așa-numitei „miliții”.

„Deși la 29 martie curent delegația rusă a susținut această propunere a delegației moldovenești, la ședința din 26 aprilie co-președintele Comisiei Unificate de Control din partea Federației Ruse, Ilia Uvarov, s-a alăturat opiniei expuse de conducătorul delegației transnistrene, și împreună au respins propunerea delegației Republicii Moldova. Pentru a-şi justifica refuzul, dânșii au invocat, de o manieră devenită deja tradiţională, argumentul că astfel de decizii nu ar fi de competența Comisiei Unificate de Control, ci ar urma să fie luată la nivelul reprezentanților politici în cadrul procesului de negocieri”, se menționează într-un comunicat de presă a delegației Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram