/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Boico, promovat la Curtea Supremă de Justiție. Deputat: Guvernarea promovează judecători controversați

missing
26 aprilie 2018, ora 17:16

Deputatul Maria Ciobanu l-a întrebat pe Boico despre dosarul din 7 aprilie 2009, în care el i-a scutit de pedeapsa pe Dumitru Rusu și Petru Corduneanu, acuzați că, în timpul protestelor, ar fi agresat-o pe Valentina Cușnir. De asemenea, el a fost întrebat despre cauza în care la condamnat pe primul judecător din Moldova pentru mită, care însă, după trei ani, a fost achitat de CSJ.

Sunteți cunoscut opiniei publice drept unul din cei mai controversați magistrați așa cum ați luat decizii strigătoare la cer. Ce să înțeleg domnule magistrat, că în temeiul acestor merite, în ghilimele, ați câștigat concursul chiar dacă ați acumulat cel mai mic punctaj sau că actuala guvernare promovează insistent judecătorii implicați în evenimentele din 7 aprilie 2009?”, a întrebat Maria Ciobanu, deputat PLDM.

Boico s-a eschivat de la răspuns, el fiind susținut și de președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Nu am nici un drept ca judecător să comentez nici a mea hotărâre, nici hotărârile instanțelor ierarhic superioare”, a declarat Victor Boico, judecător.

Da, vă mulțumesc. Dragi colegi vă atrag atenția că subiecte legate de un anumit dosar și probele pe un anumit dosar sau chestiuni legate de decizia unor judecători nu pot fi discutate în plenul Parlamentului”, a adăugat Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Precizare domnule președinte al Parlamentului, este cunoscut principiul în baza cărora acționează instanțele de judecată din Republica Moldova: O mână spală pe alta”, a replicat deputata Maria Ciobanu.

Pentru numirea lui Boico la CSJ au votat 53 de deputați. Tot astăzi, un alt magistrat a fot confirmat prin vot în funcția de magistrat la Curtea Supremă. Este vorba de vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, Victor Burduh.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram