/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Instruiți în sala de cinema. Zeci de oameni au aflat cum să reacționeze într-un incendiu

missing
26 aprilie 2018, ora 16:46

„Important e sa cunoaștem căile de evacuare: sunt indicatoarele Exit-ieșire care ne ghidează spre un loc în siguranță cum ar fi pe scări simplu, ne evacuăm direct afară. Cu coada ochiului este important să atragem atenția la indicatorul dat.”

Pompierii spun că într-o situație periculoasă este foarte important ca oamenii să-și păstreze calmul pentru a lua o decizie logică. Un sfat practic este ca, într-un incendiu, căile respiratorii trebuie acoperite cu hainele aflate la îndemână, de dorit să fie umezite, în prealabil. Maturii trebuie să-și țină copiii cât mai aproape, iar, dacă încăperea a fost deja învăluită de fum, evacuarea trebuie făcută pe brânci pentru a nu inhala aerul toxic.

Se declanșează incendiul, concentrația fumului crește din partea de sus. Astupăm organul respirator, năsucul, gurița cu o stofă, prosop, batistă, haina o scoate-ți și ar fi de dorit umedă să fie, în cel mai rău caz vă astupați organul respirator.”

Serviciul de Salvatori și Pompieri anunță că va continua să facă asemenea instruiri și în alte săli de cinema din capitală. Aceștia vor evalua și cât de sigure sunt în caz de incendii, în total urmând a fi verificate peste 1000 de edificii social – culturale, printre care și cinematografele. Campania are loc după ce, acum o lună, într-un centru comercial din orașul rus, Kemerovo, un incendiu a luat viața a 64 de persoane, majoritatea dintre acestea se aflau într-o sala de cinema.

Reporter: Carolina Russu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram