Fermierii din raionul Dubăsari au primit primele certificate de acces la terenurile agricole din regiunea transnistreană

Fermierii din raionul Dubăsari care anterior nu își puteau prelucra pământurile au primit astăzi primele certificate de acces la terenurile lor agricole situate după traseul Râbniţa – Tiraspol.

Aceste certificate garantează agricultorilor dreptul de utilizare a 400 de hectare, din suprafața totală de 6300 de hectare de teren, amplasate în stânga Nistrului. În perioada următoare, va fi asigurată eliberarea documentelor similare pentru celelalte suprafețe de teren.

Proprietarii nu au mai avut acces la terenurile respective din anul 2014, iar în urma negocierilor purtate între Chișinău și Tiraspol accesul la prelucrarea loturilor de pământ a fost restabilit pentru un termen de 20 de ani, începând din 1 august curent.

Terenurile agricole, situate după traseul RîbnițaTiraspol, se află în proprietatea a peste 5500 de persoane din localitățile Cocieri, Coșnița, Doroțcaia, Molovata Nouă și Pârâta.

Reamintim că, în cadrul negocierilor purtate între Chișinău și Tiraspol, s-a reușit restabilirea accesului la loturile de pământ care aparțin proprietarilor din raionul Dubăsari.

Astfel, a fost obținut în premieră accesul necondiționat al proprietarilor terenurilor agricole pentru un termen de 20 de ani, cu începerea utilizării din 1 august 2018.

Foto: Poză simbol

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare