/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ S-a îmbătat și a vrut să amâne o ședință de judecată. Un avocat, autorul alarmei cu bombă falsă de la Judecătoria Centru

missing
26 aprilie 2018, ora 11:44

Potrivit declarațiilor, după ce au consumat împreună băuturi spirtoase, cei doi au decis să găsească o modalitate de a amâna şedinţa de judecată care urma să aibă loc la Judecătoriei Chişinău, sediul Centru. Astfel, după ce au procurat o cartelă SIM, învinuiţii s-au deplasat în parcul „Valea Morilor”, unde concubina avocatului a apelat serviciul 902 și a comunicat despre prezența unui dispozitiv explozibil la sediul instanţei de judecată, ulterior, aruncând cartela SIM în lac.

Pentru comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, legislaţia prevede amendă de până la 42.500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la două ani.

Menționăm că pe 10 aprilie 2018, o persoană a anunţat că sediul Centru al Judecătoriei Chișinău este minat. Imediat, toate persoanele aflate în clădire au fost evacuate, activitatea instituţiei de stat fiind periclitată preţ de mai mult timp. După câteva ore de cercetări, specialiştii Centrului Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare nu au depistat vreun dispozitiv explozibil în clădire.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram