Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Andrei Munteanu nu a fost…

Andrei Munteanu nu a fost înregistrat în cursa electorală. Lista candidaților pentru șefia mun. Chișinău

Andrei Munteanu, candidatul propus de către Partidul Societății Progresiste, nu a fost înregistrat în cursa electorală. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale mun. Chișinău.

Membrii Consiliului a examinat o sesizare depusă pe numele lui Andrei Munteanu în care erau invocate mai multe încălcări privind înaintarea acestuia în cursa electorală. Munteanu nu a știut cum să comenteze aceste abateri constate, fapt care i-a făcut pe șase membri ai Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale mun. Chișinău să voteze împotriva înregistrării lui.

Menționăm că în mai puțin de o lună au loc alegeri noi pentru funcția de primar general al capitalei, mandatul căruia va fi de doar un an, până în 2019, când în întreaga țară se vor desfășura alegeri locale ordinare. Fotoliul de edil al mun. Chișinău este țintit de 12 candidati: Vasile Costiuc, Andrei Năstase, Alexandr Roșco, Reghina Apostolova,  Valeriu Munteanu, Ion Ceban, Victor Strătilă, Alexandra Can,  Maxim Brăila, Silvia Radu, Alexandru Mâţu și Constantin Codreanu.

În municipiul Chişinău există 647,203 mii de cetăţeni cu drept de vot care sunt aşteptaţi la urnele de vot duminică, 20 mai 2018, precizează Comisia Electorală Centrală. Municipiul Chişinău este împărţit în 5 sectoare (Centru, Buiucani, Râşcani, Botanica şi Ciocana) şi are în subordine suburbiile Codru, Cricova, Durleşti, Sângera, Revaca, Dobrogea, Vadul lui Vodă, Văduleni, Vatra, Băcioi, Bubuieci, Humuleşti, Budeşti, Goian, Ciorescu, Făureşti, Cruzeşti, Grăieşti, Stăuceni, Tohatin, Truşeni, Coloniţa, Condriţa şi Ghidighici.

Primarul ales la 20 mai va avea mandat pentru un singur an, până în anul 2019, atunci când se vor desfăşura alegeri ordinare în toată țara. La 20 mai se aleg primari și în alte șase localități: mun. Bălți, comuna Pârlița, r. Ungheni, comuna Volovița, r. Soroca, s. Jora de Mijloc, r. Orhei, satul Nemțeni, r. Hâncești și comuna Leușeni r. Hâncești.

Conform Codului Electoral, campania electorală a început pe 20 aprilie, cu o lună înainte de alegerile locale.