12:33:53 19.04.2024
Stiri

Ajutor de câte 100 de mii de lei pentru cele OPT școli cu predare în grafie latină din stânga Nistrului: „Ne batem capul, de fapt, nu pentru liderii de la Tiraspol, dar de oamenii care trăiesc în această regiune”

Social 25.04.2018 16:12 Vizualizări1287 Autor: Ziarul National
Ajutor de câte 100 de mii de lei pentru cele OPT școli cu predare în grafie latină din stânga Nistrului: „Ne batem capul, de fapt, nu pentru liderii de la Tiraspol, dar de oamenii care trăiesc în această regiune” tvrmoldova.md


Opt școli cu predare în limba română, care activează în stânga Nistrului, vor primi câte un ajutor material unic, în valoare de 100 de mii de lei. Acest lucru este prevăzut de Programul activităţilor de reintegrare a republicii pentru anul 2018, aprobat astăzi de Guvern.

„Ne manifestăm grija față de cei care trăiesc în zona transnistreană. Ne batem capul, de fapt, nu pentru liderii de la Tiraspol, dar de oamenii care trăiesc în această regiune, pentru că sunt cetățenii noștri”, a declarat premierul Pavel Filip.

În cadrul aceluiași program, 23 de localități vor beneficia de 5,7 milioane de lei pentru renovarea și extinderea sistemelor de iluminare stradală. Peste 6 milioane de lei vor fi direcționate pentru reparația mai multor școli, grădinițe, case de cultură și apeducte. Totodată, peste 2 milioane de lei vor fi folosite pentru amenajarea piețelor comerciale și a spațiilor de recreere în satele din zona de securitate.

Aceste acțiuni urmează să îmbunătățească condiţiile de trai ale locuitorilor din Zona de Securitate și să consolideze încrederea între populația de pe cele două maluri ale Nistrului, spun autoritățile de la Chișinău.

În total, în anul curent pentru dezvoltarea instituțiilor de învățământ și realizarea proiectelor de infrastructură în regiunea transnistreană vor fi alocate 15 milioane de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md