Potrivit preşedintelui liberal-democrat, discuţiile politice vor dura până mâine seara. Vladimir Filat a dat asigurări că Procuratura Generală, Banca Naţională, Centrul Naţional Anticorupţie nu vor fi partajate politic şi vor putea activa independent.

Cât priveşte persoana care va ocupa funcţia de  procuror general, liderul liberal-democraţilor a declarat că nu va fi persoană străină, ci una care să îndeplinească toate criteriile. „Pe de o parte să posede calităţi profesionale şi pe de altă parte să fie independent în raport cu forţele  politice, să asigure activitatea obiectivă a acestei instituţii”, a precizat Filat.

De cealaltă parte, preşedintele PL, Mihai Ghimpu a afirmat că încă susţin ideea unui procuror european şi consideră că acest lucru va fi posibil doar cu sprijinul Uniunii Europene.

De menţionat că toţi liderii politici, care participă la negocierile pentru formarea unei noi coaliţii au fost rezervaţi în declaraţii în ceea ce priveşte
partajarea principalelor funcţii în stat şi a ministerelor. Se ştie doar că Partidului Liberal ar putea să-I revină 4 ministere.

„Săptămâna viitoare vom afla cine va fi înaintat pentru funcţia de premier, de preşedinte al Parlamentului”, a punctat Marian Lupu.

Liderul democrat a subliniat că în cadrul negocierilor s-a discutat inclusiv şi despre propunerea de a organiza un referendum privind alegerea şefului statului.

Următoarea rundă de negocieri va avea loc mâine.