‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCea mai lungă autostradă din Europa va trece și pe teritoriul Moldovei

Cea mai lungă autostradă din Europa va trece și pe teritoriul Moldovei

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pe teritoriul Moldovei va trece cea mai lungă automagistrală din Europa, cu o lungime de 7 mii km, care se va numi „Centura Mării Negre”. Despre iniţierea acestui proiect anunţă Asociaţia mondială a drumurilor World Higwaz Magazine.

Construcția acestei autostrăzi ar trebui să înceapă cel mai târziu în 2019 în toate țările de coastă (Turcia, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Rusia, Ucraina, Moldova, România, Bulgaria, Serbia, Albania, Grecia). Cu toate acestea, o parte a autostrăzii este deja construită la nord de Marea Neagră.

Potrivit auto-bild.ro, fiecare stat va plăti o parte din autostradă din propriile resurse, precum și din fonduri europene pentru statele membre ale Uniunii Europene.

Pe teritoriul României, autostrada va începe la Giurgiu, apoi va trece prin București și Ploiești-Buzău – Marasesti-Bârlad-Huşi și apoi va merge la Chișinău.

Astfel, între București și Chișinău va apărea o legătură importantă de transport. Pe teritoriul României vor trece 420 km din automagistrală.

În general, lungimea automagistralei Marea Neagră va fi de aproximativ 7 mii km și va deveni a doua cea mai lungă din lume după autostrada inelară din Australia, care are o lungime de 14,5 mii km.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›