/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Orașul cu „zebre” imaginare. Trecerile pietonale din Chișinău, adevărate capcane: „Marcajul este foarte slab”

missing
24 aprilie 2018, ora 17:50

Trecerile pietonale din capitală sunt adevărate capcane pentru pietoni. Pentru că sunt periculoase, oamenii mai degrabă le evită.

„Spre regret nu prea sunt marcate, sunt foarte multe locuri unde este trecere de pietoni și marcajul este foarte slab. Și pentru pietoni este complicat și pentru șoferi este complicat”.

„Trebuie să fie vopsite, demult trebuia să fie vopsite și înnoite. Stăpân trebuie să fie în această țară”.

Potrivit șefului de la Regia de exploatarea a drumurilor, Adrian Boldurescu, nici întreprinderea nu este mulțumită de calitatea marcajelor. Funcționarul pune vina nu pe vopseaua ieftină și necalitativă, ci pe condițiile climaterice.

„Sunt niște norme și reguli pe care trebuie să le respectăm. Avem nevoie de umiditatea în aer, avem nevoie de temperatura asfaltului pentru aplicarea marcajului rutier pentru o calitate mai bună și pentru a putea lucra”, susține Adrian Boldurescu.

Și dacă în alți ani marcajele rutiere aplicate rezistau prea puțin timp, în acest an, responsabilii se laudă că vor aplica vopsea mai calitativă, iar marcajele vor fi mai rezistente.

„Anul acesta am solicitat celor care ne livrează vopseaua pentru marcajul rutier cea mai bună, cei mai înalți parametri, adică am indicat în caietul de sarcini vopsea cu cei mai înalți parametri. Ni s-a adus asemenea vopsea, o vom aplica”, a mai adăugat șeful de la „Exdrupo”.

În ceea ce privește lipsa iluminării „zebrelor”, șeful Rețelelor de la „Lumteh”, Veaceslav Buț, ne-a spus să revenim după masă pentru a ne oferi o informație amplă, după care ne-a spus că nu este în țară: „Eu acum sunt într-o deplasare la Ucraina, hai eu revin în Moldova și pe urmă o să vorbim, bine?”

La ora actuală, întreprinderea municipală „Exdrupo” dispune de 20 de tone de vopsea. Aceasta a fost importată din Belarus și costă 37 de lei și 50 de bani litrul. Banii au fost alocați din bugetul municipal. Potrivit statisticilor, numai în anul trecut au avut loc 270 de accidente rutiere pe trecerile de pietoni.

Reporter: Carolina Russu
Operator: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram