Chișinăul și Tiraspolul au ajuns la un numitor comun în ceea ce privește admiterea autovehiculelor din regiunea transnistreană în traficul internațional

msina
Foto: PiataAuto.md

Chișinăul și Tiraspolul au ajuns la un consens în ceea ce privește mecanismul de admitere a autovehiculelor din regiunea transnistreană în traficul internațional. Decizia în acest sens a fost luată ieri în cadrul ședinței a grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor.

La data 23 aprilie 2018, la sediul din Chișinău a Misiunii OSCE în Republica Moldova a avut loc o nouă ședință a grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, cu participarea reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chișinăului, Tiraspolului și a partenerilor internaționali din cadrul formatului de negocieri „5+2”.

În urma negocierilor părțile au ajuns la un numitor comun vis-a-vis de mecanismul de admitere a autovehiculelor din regiunea transnistreană în traficul internațional. Mecanismul în cauză nu reglementează activitatea unităților de transport ce desfășoară activitate comercială.

Această ședință este a 20-a în acest an în cadrul grupului de lucru pentru transport auto și dezvoltarea infrastructurii drumurilor.

Decizia protocolară cu privire la înregistrarea mașinilor, semnată astăzi de Chișinău și Tiraspol, reprezintă o avansare importantă și contribuie la dinamica pozitivă în cadrul procesului de reglementare transnistreană.
Astfel a comentat purtătorul de cuvânt al Consiliului UE pentru Afaceri Externe și Securitate Maja Kocijancic acordul semnat astăzi între Chișinău și Tiraspol.

„Acest acord va permite vehiculelor din regiunea transnistreană să participe la traficul internațional, în conformitate cu normele internaționale și, astfel, va aduce beneficii palpabile populației, apropiind cele două maluri. Acum devine crucial ca implementarea rapidă și riguroasă a acestui acord, precum și a tuturor acordurilor atinse anul trecut să fie asigurată de ambele Părți”, se arată în comunicatul semnat de Kocijancic.
Aceasta a mai precizat că Uniunea Europeană își reiterează susținerea continuă pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean în cadrul Procesului 5+2.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente