12:22:32 29.03.2024
Stiri

Pasiunile şi NEBUNIILE nebănuite ale unor GENII care au schimbat istoria

Știri 18.07.2015 20:00 Vizualizări2247 Autor: Ziarul National
Pasiunile şi NEBUNIILE nebănuite ale unor GENII care au schimbat istoria sursa: google.ro


Se spune că există o linie subţire între nebunie şi geniu. Relatările cărturarilor sugerează că numeroase personalităţi istorice au avut o serie de pasiuni sau nebunii nebănuite. Mai jos puteţi consulta câteva astfel de cazuri.

1. Nikola Tesla suferea de o tulburare obsesiv compulsivă. Faimosul inginer şi fizician avea o teroare de germeni şi refuza să atingă orice părea murdar sau orice rotund. El era de asemenea obsedat de cifra trei. Înainte de a intra într-o clădire, el obişnuia să o înconjoare de trei ori. Se caza doar în camere de hotel a căror număr era divizibil cu trei, iar la fiecare masă folosea 18 şerveţele împărţite în trei grămezi a câte şase bucăţi.

2. Isaac Newton era pasionat de alchimie. El şi-a dedicat o mare parte din timp încercării de a crea „piatra filosofală” despre care el credea că are puterea de a transforma alte metale în aur şi de a-i face pe oameni nemuritori.

3. Michelangelo dormea îmbrăcat şi încălţat. „Trecea atât de mult timp fără să se descalţe încât atunci când îşi dădea jos bocancii, pielea de pe picioare i se desprindea, ca a unui şarpe”, spunea asistentul artistului.

4. Împăratul bizantin Iustin al II-lea auzea voci şi obişnuia să muşte oameni. Împăratul striga şi se ascundea sub pat, iar servitorii săi cântau la orgă pentru a-l linişti. În aceste momente de criză, el şi-ar fi muşcat servitorii, iar o legendă spune că i-ar fi mâncat pe doi dintre ei.

5. Salvador Dali credea că este posedat. În 1947, Dali a rugat un călugăr pe numele de Gabriele Maria Berardi să efectueze un exorcism. El i-a dat călugărului un crucifix făcut de el, în semn de recunoştinţă.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md