Alexis Tsipras „nu mai mănâncă şi nu mai doarme”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, nu mai mănâncă normal şi nu mai doarme noaptea suficient, din cauza stresului cauzat de situaţia economică a ţării, afirmă cu îngrijorare mama liderului de extremă-stânga de la Atena.

„În ultima vreme, Alexis nu mai mănâncă şi nu mai doarme, dar nu are de ales, are o datorie faţă de poporul care i-a acordat încrederea”, afirmă Aristi Tsipras, mama în vârstă de 73 de ani a premierului Greciei.

„Îl văd foarte rar pe Alexis. Merge de la aeroport la Parlament. Nu are timp să îşi vadă copiii, cum ar putea avea timp de mine?!”, a adăugat Aristi Tsipras într-un interviu acordat revistei Parapolitika.

„Când vorbim, îi spun să facă ce este bine pentru ţară şi să fie atent. Îmi spune să nu fiu îngrijorată, că totul va fi bine”, adaugă mama premierului grec, potrivit ziarului Le Point.

Alexis Tsipras, în vârstă de 40 de ani, a participat în ultimele săptămâni la negocieri intense cu liderii Eurogrupului.

Grecia trece printr-o situaţie economică extrem de dificilă, băncile fiind închise de două săptămâni. Mai nou, Alexis Tsipras se confruntă cu disensiuni în cadrul propriului partid şi al coaliţiei de guvernământ, relatează Mediafax.

Liderii zonei euro au ajuns, pe 13 iulie, la un acord cu partea elenă pentru negocierea unui al treilea program de asistenţă financiară, care să permită rămânerea Greciei în zona euro. Grecia şi-a asigurat restructurarea datoriilor şi finanţarea pe termen mediu în cadrul unei pachet în valoare de 86 de miliarde de euro care va permite ţării să rămână în zona euro. „Acordul este dificil, dar am evitat continuarea retragerilor activelor în străinătate. Am evitat un plan de strangulare financiară şi de prăbuşire a sistemului bancar. În această bătălie dură, am reuşit să obţinem restructurarea datoriilor”, a afirmat premierul de extremă-stânga Alexis Tsipras.

Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE). Începând de la 1 iulie Grecia este, tehnic, în incapacitate de plăţi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...