/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Autoritățile vor să convingă populația să se vaccineze. Pediatrul Stratulat: „De la an la an scade numărul copiilor vaccinați”

missing
23 aprilie 2018, ora 19:49

„Fiecare persoană are dreptul de a fi protejat și are o responsabilitate care trebuie să fie împărțită pentru ai proteja pe ceilalți. Aceasta face posibilă că vaccinarea face asest lucru prin prevenirea bolilor extrem de contagioase și grave,” susține Alexei Ceban, medic epidemiolog.

Potrivit pediatrului, Mihai Stratulat, datorită imunizării, omenirea a scăpat de maladii foarte grave, doar că unii părinți refuză să-și vaccineze copiii.

„De la an la an scade numărul copiilor vaccinați, părinții încep între ei să vorbească și încearcă să se convingă că vaccinul nu este bun. Au mai apărut acuma și unele torente și pe internet în care unele persoane vorbesc despre careva consecințe care pot să dea și de obicei aceste curente sunt făcute de persoane care nu sunt din domeniul medicinei,” menționează Stratulat.

Deși medicul spune că numărul celor vaccinați scade, mamele cu copii mici susțin că își imunizează copii la timp.

„Eu le-am făcut pe toate, cred că este folositor pentru copii pentru a nu se îmbolnăvi mai ales când pleci peste hotare s-au acum când vin mulți străini la noi în țară. Pentru mine nu sunt probleme, eu le-am făcut pe toate, mai am încă trei și o să le fac și pe alea.”

Printre mămicile care-și vaccinează copii am întâlnit o și pe Aurelia Berlinschi. Femeia are un copil și spune că micuții au nevoie de imunizare.

„Nu sunt împotriva lor și nu am văzut nici o reacție care să-i facă rău copilului, a avut doar febră care trecea foarte repede și atât.”

„Vaccinăm copii pentru o comunitate sănătoasă, viitorul nostru.”

„Nu sunt contra, dacă sunt puse cred că ajută la ceva.”

Datorită vaccinurilor, în perioada 2011-2017, în Moldova nu au fost înregistrate cazuri de tetanos, difterie, indigene de rubeolă, iar oreionul e pe cale de a fi stârpit. În Republica Moldova sunt obligatorii 12 vaccinuri, între care cel împotriva hepatitei virale B, tuberculozei, poliomielitei, difteriei și rujeolei.

Reporter: Carolina Russu
Operator: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram