/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Mai multe versiuni cu privire la cauzele incendiilor de vineri. Cei de la Lunedor susțin că focul a pornit de la fast-foodul de la etajul 1

missing
23 aprilie 2018, ora 18:41

„Ca primă versiune este scurt circuit în rețeaua electrică a unui operator de telefonie mobilă. Iar o altă versiune ar fi neatenția la utilizarea focului deschis,” susține Liliana Pușcașu, ofițer de presă IGSU.

Am încercat să obținem mai multe informații cu privire la pagubele incendiului de la conducerea Institutului, însă aceasta a refuzat să discute cu echipa TV8.

„Noi suntem sătui de dat informații, care nu ne prezintă nouă. Duceți-vă la pompieri și vedeți ce s-a întâmplat și cum s-a întâmplat.”

„Deocamdată nu avem o estimare a pagubelor, urmează să fie efectuate în cel mai scurt timp”, a menționat Liliana Pușcașu, ofițer de presă IGPSU.

Într-un comunicat de presă, cei de la Institutul de Zoologie menționează că flăcările au afectat integral acoperișul clădirii, inclusiv carcasa metalică pe o suprafață de aproximativ 3000 metri pătrați. Totodată, în urma inundațiilor a fost deteriorat tavanul etajului patru, parțial au fost deteriorate geamurile, mai multe birouri, mobilier și tehnica de calcul. Și în cazul incendiului din centrul comercial de pe strada Ismail, pompierii au mai multe versiuni.

„Laboratorul experimental anti incendiar a stabilit două versiuni în cazul incendiului de pe strada Ismail. Este vorba de încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sistemului de evacuare a gazelor fierbinți. Și a doua versiune ar fi scurt circuit în rețeaua electrică de alimentare a hotei”, susține Liliana Pușcașu.

Proprietara centrului comercial susține că deține imagini video în care se vede clar că incendiul ar fi izbucnit la etajul unul, acolo unde se află un local fast-food.

Lunedor are înscrieri video care de jur împrejur se vede pe înscriere cum a buhnit din jos la etajul întâi, adică focul de acolo a pornit. Pagubele sunt mari, încă nu sunt estimate la momentul dat,” Tatiana Rotaru, proprietara centrului comercial.

Totodată, proprietara a declarat că există și o înregistrare video din interiorul localului de unde ar fi pornit incendiul. „Noi am cerut instalația video pentru a putea vedea ce se întâmplă la ei în interior ce a avut loc, dar nu au vrut să o prezinte,” a menționat Tatiana Rotaru.

În această clădire, în 2016 a avut loc un alt incendiu. Atunci, în urma verificărilor au fost depistate mai multe nereguli vizavi de utilizarea canalului de ventilare și a celui de evacuare a fumului. În cadrul ședinței operative a Primăriei, Silvia Radu a cerut ca agentului economic să-i fie retrase documentele de activitate. Cele două incendii au avut loc vineri, la diferență de aproape o oră. Pentru a le stinge, la fața locului au venit peste 100 de pompieri și salvatori și 21 de mașini de descarcerare.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Tudor Bigu, Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram