/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/VIDEO/ Promisiuni de la Ion Ceban. Vrea aplicații care vor indica locurile libere de parcare

missing
23 aprilie 2018, ora 18:00

Vădit emoționat, Ceban a spus că intenționează să lanseze un program care le va permite șoferilor să vadă în timp real unde sunt locuri libere de parcare – un soft inutil în condițiile în care în oraș așa și nu au fost amenajate locurile de parcare.

„Prevede și elaborarea unei aplicații ce va monitoriza lucrările, locurile, locurile de parcare disponibile. Evident, despre implementarea în practică a acesteia vom putea vorbi doar după amenajarea parcărilor cu bariere pe teritoriul municipiului”, a menționat Ion Ceban, candidat PSRM.

O altă propunere a candidatului este lansarea unui program prin care oamenii să se înscrie la medicul de familie.

„Vorbeam și despre programările on-line la medic pentru a evita cozile și risipa de nervi din instituțiile medicale care este în prezent”, a adăugat Ceban.

Un astfel de program însă a fost lansat de Ministerul Sănătății încă în 2014. Sistemului Informaţional Automatizat pentru medicina primară a costat Guvernul 19,2 milioane de lei. Ceban îl considera însă ineficient. Socialistul a mai spus că vrea să lanseze și un program prin care cetățenii să alerteze Primăria despre problemele orașului, dar și o aplicație prin care oamenii să achite de la distanță diferite taxe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram