Ilan Șor crede că ”țara are nevoie de un premier puternic” ca Vlad Filat

Ilan Șor, proaspăt ales primar al Orheiului și unul din principalii suspecți în dosarul furtului unui miliard de dolari de la BEM, Banca Socială și UniBank, a declarat pentru Euro TV că parlamentarii trebuie să numească un guvern cât mai repede, iar Vlad Filat ar fi un bun premier.

”Eu cred că nu contează ce partide vor face alianță. Cel mai important este să numească mai urgent un guvern și un premier care să poată lucra. Acesta trebuie să fie o persoană cu experiență. De exemplu, Vlad Filat. Acesta are experiența necesară și e cunoscut în exterior. Ar putea negocia succes cu instituții internaționale și să atragă fonduri din exterior. Țara are nevoie de un premier puternic. Fiecare zi fără guvern este un pas spre dezastru, inclusiv și pentru noi, cei din administrația locală”, a spus Șor.

Moldova.ORG amintește că liderul PLDM, Vlad Filat, a fost anterior prim-ministru între 2009 și 2013 și a fost demis de Parlament în urma unui conflict cu Vlad Plahotniuc, prim vicepreședintele PDM.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.