Timpuri grele pentru Transnistria: Salarii şi pensii mai mici cu 30% și în următoarele luni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Din cauza situaţiei financiar-economice foarte dificile a regiunii transnistrene, autoritățile au decis că și în lunile următoare pensiile și salariile vor fi achitate în proporție de 70%. Restul 30% vor fi considerate datorie şi vor fi achitate cetăţenilor pe măsură ce va fi suplimentat bugetul.

Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe a aşa-zisului Minister al Finanţelor şi cel al Protecţiei Sociale şi Familiei, scrie novostipmr.com.

„Pensiile și salariile vor fi achitate în proporție de 70%. Trebuie să recunoaștem că plăţile impozitului pe venit în 2015, au scăzut cu 158 de milioane de ruble, provocând o gaură în buget de aproximativ 240 de milioane de ruble”, a spus așa-zisul ministru al Finanţelor din regiunea transnistreană, Elena Ghirjul.

Începând cu luna martie, în Transnistria pensiile și salariile sunt achitate în proporție de 70%, restul 30% fiind considerate datorie.

Potrivit așa-zisul ministru al Finanţelor, în prima jumătate a anului curent nivelul comerțului extern al Transnistriei a scăzut la limită, atingând suma de 346 milioane de ruble.

De remarcat e că anul curent de două ori a scăzut importul din Ucraina. Funcționarii de la așa-numitul minister al dezvoltării economice al Transnistriei comentează această scădere dramatică, punând-o pe seama măsurilor de blocare introduse de partea ucraineană. Din luna mai Serviciul de stat al grănicerilor din Ucraina a limitat exportul pe teritoriul Transnistriei a bunurilor accizabile prin punctele vamale Platonovo și Kuciurgan.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...