15:53:12 24.04.2024
Stiri

FOTO // „În doar un an, Jora de Mijloc se va transforma în comună de VIS”. Candidatul la funcția de primar, Marina Tauber, și-a prezentat programul electoral

Partide/Comunicate 23.04.2018 12:11 Vizualizări2424 Autor: Ziarul National
FOTO // „În doar un an, Jora de Mijloc se va transforma în comună de VIS”. Candidatul la funcția de primar, Marina Tauber, și-a prezentat programul electoral


Sub sloganul „Haideți să trăim mai bine”, candidatul Partidului „ȘOR” la funcția de primar al comunei Jora de Mijloc, Marian Tauber, și-a prezentat sâmbătă programul electoral în prezența a mii de locuitori din cele patru sate ale comunei: Jora de Sus, Jora de Mijloc, Jora de Jos și Lopatna.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, programul electoral al Marinei Tauber este bazat pe trei principii de bază: infrastructură, sfera socială, agricultură și economie.

Astfel, în domeniul infrastructurii programul prevede soluționarea celor mai stringente probleme ale localităților, și anume: iluminarea stradală cu dispozitive moderne și economice de tip LED, modernizarea și reconstrucția totală a drumurilor și trotuarelor în fiecare sat, modernizarea totală a traseului Jora de Mijloc – Susleni, soluționarea problemei de colectare, transportare și depozitare a gunoiului și deșeurilor menajere și amenajarea terenurilor de joacă pentru copii în fiecare sat.

Schimbările din sfera socială țin de finanțarea suplimentară pentru îmbunătățirea alimentației copiilor în grădiniță și școală, acordarea capitalului matern, deschiderea în comună a unui magazin social, dar și a unei farmacii sociale. Tot aici, locuitorii din comună vor avea parte de acces gratuit la rețeaua Wi-Fi, care va fi instalată în locurile publice, se arată în programul prezentat de Tauber.

În domeniul agriculturii și economiei, Marina Tauber intenționează să organizeze în comună un centru de achiziționare a produselor agricole, unde oamenii vor avea posibilitatea de a comercializa marfa direct în sat. De asemenea, va fi deschisă o linie de producere, care va oferi noi locuri de muncă și de asemenea vor fi soluționate problemele bisericilor din comună.

„Sunt ferm convinsă că sunteți demni de a avea aceleași condiții de trai precum locuitorii din satele și comunele țărilor dezvoltate. Am avut ocazia de a trăi ani buni în Europa, știu cum trebuie să arate un sat modern și știu cum să sporesc nivelul de trai în comună pentru a fi în pas cu cele europene”, a menționat Marina Tauber.

La eveniment a participat și liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. „Orașul și întregul raion Orhei reprezintăun loc deosebit și important pentru echipa noastră. Aici, în orașul Orhei, Partidul Politic „ȘOR” a câștigat mandatul de încredere a oamenilor, aici am obținut primele rezultate victorioase. Orhei și raionul Orhei au devenit baza de lansare a noilor politici, a unui nou stil de conducere - de a fi mai aproape de oameni și de a rezolva problemele reale ale cetățenilor. Venim cu propunerea de a schimba și viața localității dumneavoastră”, le-a transmis Ilan Șor celor prezenți.

Locuitorilor comunei le-a fost prezentat un material video cu viziunea candidatului Marina Tauber de a moderniza Jora de Mijloc în doar un an de zile. „Oamenii au rămas entuziasmați de schimbările și reformele de infrastructură ce pot fi implementate în doar un an de zile. Mai mult, ei și-au exprimat încrederea față de Partidul Politic „ȘOR”, singurul partid care își realizează programul politic în interesul cetățeanului”, se arată în comunicatul de presă al formațiunii.

Evenimentul de prezentare al Marinei Tauber a fost însoțit de un grandios concert, la care au participat: Brio Sonores, Igor Cuciuc, Ian Raiburg, Costi Burlacu și Corina Țepeș, Olga Ciolacu și formația Catharsis. Prezentarea a culminat cu focuri de artificii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md