Continuă luptele în Ucraina: Patru morți în ultimele 24 de ore

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei civili și un militar ucrainean au fost uciși în ultimele 24 de ore în estul separatist prorus al Ucrainei, unde armata a denunțat sâmbătă o recrudescență a violențelor în pofida apelurilor internaționale la respectarea acordurilor de pace, relatează France Presse.

„Trei civili au pierit în bombardamentele rebelilor” în localitatea Avdiivka, controlată de forțele ucrainene prooccidentale și situată nu departe de ruinele aeroportului din Donețk, care a trecut sub controlul separatiștilor în ianuarie, după lupte grele, a declarat sâmbătă Ministerul ucrainean de Interne, scrie Agerpres.

În schimb, rebelii au acuzat armata ucraineană de deschiderea focului „în noaptea de vineri spre sâmbătă dinspre Avdiivka în direcția localității Spartak”, pe care separatiștii o controlează, de asemenea, în zona aeroportului ce rămâne unul dintre punctele fierbinți ale conflictului.

Un soldat ucrainean a fost uciși și alți patru răniți în regiunea separatistă vecină Lugansk, potrivit autorităților regionale proucrainene.

„Situația s-a deteriorat în mod clar în zona de conflict în ultimele 24 de ore”, susține sâmbătă armata ucraineană într-un comunicat, acuzându-i pe rebeli că au deschis de 60 ori focul asupra pozițiilor sale, dintre care 20 de ori cu arme interzise de acordurile de pace de la Minsk, semnate în luna februarie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...