15:15:03 23.04.2024
Stiri

Studenților ruși din Marea Britanie li se cere să se întoarcă în Rusia și să se mute în Siberia

Știri 22.04.2018 19:00 Vizualizări3576 Autor: Ziarul National
Studenților ruși din Marea Britanie li se cere să se întoarcă în Rusia și să se mute în Siberia NORTH FOTO


Studenților ruși din Marea Britanie li se cere să se mute în Siberia. Teama unor probleme de securitate și a unor provocări în contextul cazului Skripal reprezintă un motiv suficient ca aceștia să părăsească de îndată Marea Britanie și să se mute în estul Rusiei, potrivit unei inițiative oficiale.

Campania prin care tinerii studenți ruși sunt ademeniți să plece din Marea Britanie și alte state din vestul Europei și să se întoarcă în Rusia a fost inițiată de un grup care reprezintă fostele țări sovietice. Studenților li se spune că există oportunități excelente în estul Siberiei, în loc de Londra și le se promit salarii mari, scrie Daily Mail.

Vladimir Putin vrea să înflorească economia din estul Siberiei, pentru a contracara impactul negativ al sancțiunilor venite din Occident. Planul este de a extinde producția de petrol, gaze și exploatarea aurului și a diamantelor, precum și a energiei nucleare și economiei digitale, notează Daily Mail, citat de Libertatea.

În ultimii ani, câțiva dintre cei mai străluciți tineri din Rusia, precum și absolvenți de finanțe și tehnologie au „migrat” la unicersitățile și companiile de top din Marea Britanie. Însă acum, ei sunt puși în fața unui „impact negativ notabil provocat de atitudinile rusofobe”, în contextul otrăvirii fostului spion rus Serhei Skripal, spune un oficial rus.

Acum, rușii sunt informați, prin agenția de stat, că Serghei Skripal și fiica sa nu au fost otrăviți printr-un ordin de la Moscova, ci de un agent MI5 sau MI6, într-o conspirație menită să atingă Kremlinul. Marea Britanie a fost acuzată de Rusia că se află și în spatele atacului chimic din Douma.

Campania de atragere a studenților ruși înapoi acasă a fost însă luată în derâdere pe rețelele de socializare. „De ce nu îmi schimb pur și simplu doctoratul la Cambridge cu un job în Magadan (oraș portuar din Regiunea Magadan, Federația Rusă – n.r.)”, a scris o rusoaică.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md