Cei doi bănuiţi în vârsta de 58 şi, respectiv, de 67 ani, urmează să fie aduşi la parchet, care ar putea declanşa urmărirea acestora pentru incendiu involuntar, relevă Agerpres.

După ce a afectat mai multe cartiere din nord-estul Atenei, punând în pericol zonele rezidenţiale de aici, incendiul a putut fi controlat în noaptea de vineri spre sâmbătă.

În total au fost circa 80 de focare vineri, dintre care cele mai intense incendii au fost în sud-estul Peloponezului, la 300 de kilometri de capitala ţării.

Grecia a cerut ajutorul unor ţări europene pentru a stinge cât mai repede puternicele incendii de vegetaţie din apropierea Atenei şi din Peloponez. Franţa a anunţat că va trimite sâmbătă două avioane Canadair şi un avion de recunoaştere, în condiţiile în care un nou incendiu s-a declanşat pe Insula Skyros.

Autorităţile elene au avertizat că riscul de incendiu rămâne ridicat din cauza vântului puternic. Grecia este adesea afectată de incendii forestiere de vară, favorizate de vânt şi temperaturile ridicate.